måndag 6 september 2010

!:.:! Standard !:.:!

Ibland känner jag mig verkligen sunkig. Inte på ett äckligt sätt, utan mer att jag har en tendens att samla på mig saker. Det gäller både småsaker och saker att göra. Raymond Ahlgren pratar om hög standard, att inte skjuta upp det du har att göra. Det tar onödig plats i ditt sinne, suger energi och gör det svårare att koppla av. Det är hela tiden något som pockar på din uppmärksamhet.

"Nu har du glömt att ta ut soporna. Varför har du inte skrivit på den och den uppgiften? Disken hopar sig. Gör något!"


Jag gör det imorgon istället kanske du tänker. Det brukar jag kunna göra. Men den uppmärksamheten som läggs vid dessa små, eller stora, saker suger energi och kan lätt bidra till stress, i alla fall hos mig. Idag fick jag ett ryck att ta tag i en hel del av dessa småsaker för att se vad det kan göra för min energi och om även jag kan uppnå en hög standard. Jag tror inte alls att det är omöjligt, men att det tar ett tag för hjärnan att acceptera det nya tänket. Här kommer ännu en provocerande tanke:

Det är inte jobbigt att ta tag i sakerna direkt!

Om vi tar tar i sakerna direkt så ligger de nämligen inte och pockar på uppmärksamhet. De suger inte energi och du kan känna dig nöjd med utfört arbete. Det ger bara fördelar.

Det blir inte lättare senare, det blir bara senare!

Jag behövde tydligen skriva av mig lite. Att få ner tankarna i skriftform får det att kännas mer verkligt och lättare att acceptera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar