söndag 22 januari 2012

!:.:! Bryt ihop och kom igen !:.:!

Det är okej att lägga sig ner på golvet, skrika och gråta. Frågan är om du vill fortsätta befinna dig i det tillståndet eller om du vill dra kraft av det och komma tillbaks ännu starkare. Det finns motgångar i våra liv och vi kan låta dem dra ner oss djupare och djupare i vår egen skapade depression eller hämta kraft och nya idéer som hjälper oss att komma tillbaks, sätta nya mål och bli starkare. När vi känner att vi hela tiden kan hitta något positivt, som en starkare drivkraft och en revanschlusta, i våra motgångar, så är de inte motgångar egentligen.

Det kanske helt enkelt inte var dags just nu...

Det kanske var meningen att du skulle komma ur situationen starkare och mer motiverad, så att folk bara behöver ta en snabb titt på dig för att se att den här personen vet vad den vill och kommer att få det!

Vad innebär det då att bryta ihop?

Enligt min erfarenhet handlar det hela om att bearbeta sina känslor, på vilket sätt som du än behöver göra det på. Det kan handla om ett lyssnande öra som bara finns där när du vräker ur dig allt ditt hat, viskar fram dina känslor av ensamhet, som dämpar din ångest eller bara hör dig när du gråter. Som helt enkelt bara finns där och tar emot när du får ur dig dina känslor. Det kan handla om en 20-kilos sandsäck som hänger mitt i rummet och får ta emot dina snabba, uttröttande slag och dina tunga, klumpiga sparkar. Som får agera substitut till örat och absorbera aggressionen tills bara utmattningen finns kvar och du är redo att fyllas av nya känslor. När du har fått ur dig all aggression, all negativ energi, all utmattning... Det är då du är redo att komma igen! Kroppen och sinnet är redo att fylla det nyfunna tomrummet. Varför inte göra det med positiv energi, en jag kan-mentalitet? Har du några drömmar? Vet du var du vill? Stoppa in dem nu. Det finns garanterat plats. Det är ingen skam att bryta ihop.

Det är däremot en skam att fastna i skiten och inte ta sig upp. Det är inte bara personen som befinner sig där nere som lider, utan även vänner och anhöriga. Negativ energi har en förmåga att sprida sig, så låt den sprida sig någon annanstans. Men inte via dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar